HGK – Županijska komora Otočac je u petak, 4. prosinca 2020. godine, u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac, organizirala petu Međunarodnu konferenciju o ženama u poduzetništvu Žene i točka. Obzirom na ovogodišnju epidemiološku situaciju, Konferencija je održana online.

Ciljevi konferencije su:

  • Progovoriti u javnosti o ženama u poduzetništvu bez obzira na vjersku, nacionalnu i etničku pripadnost, istaknuti njihovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji, Hrvatskoj i susjednim zemljama.
  • Ohrabriti postojeće i potencijalne poduzetnice na nove poduzetničke projekte te im pomoći u umrežavanju radi razmjene znanja i iskustva.
  • Ojačati promociju ženskog poduzetništva zajedničkim naporima javnog i privatnog sektora te izgradnju i jačanje nacionalnih i regionalnih mreža i udruženja poduzetnica.
  • U konačnici potaknuti samozapošljavanje žena.

Zaključci konferencije su da je za uspjeh potrebna jako velika doza samopouzdanja kao i otpornost na kritike, te da se žene u biznisu često se ne doživljava ozbiljno kao muškarce.

Naša Aleksandri Carvalho je zatvorila konferenciju priznanjem da je najveća žrtva svake žene poduzetnice slobodno vrijeme dok se biznis ne postavi na stabilne temelje. Kasnije je sve stvar dobre organizacije i osobnih prioriteta.

HGK

Portal Udruge Žene 50+